شیائومی درهمکاری با آژانسهای دولتی چین و اندونزی سیستم هشدار زلزله ( EEW ) را بهتعدادی از گوشیهای خود اضافهنموده تا کاربران قبل از رسیدن موجدوم ، از بروز زلزله مطلعشوند.
آنگونه که رسانهی رجیستر مینویسد ، شیائومی اخیراً سیستم هشدار زلزله را بهشماری از گوشیهای هوشمند خود اضافهنموده. و روند اضافهشدن این قابلیت به گوشیهای شیائومی ، بهصورتآزمایشی در اندونزی آغاز شدهاست. بهنظرمیرسد سیستم هشدار زلزله ، نتیجهی همکاری میان شیائومی با آژانسهای دولتی چین و اندونزی میباشد.
سیستم شیائومی که EEW ( بهمعنی هشدار اولیهی زلزله ) نامدارد. و برروی دستگاههایی ارائهمیشود که مجهزبه نسخهی 12، 12.5 یا 13 رابطکاربری MIUI هستند. « لرزشهای نزدیک » را به کاربران ساکن در اندونزی که این قابلیت را فعال نمودهاند هشدارمیدهد.
شیائومی که امروزه یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکنندهی گوشی هوشمند در دنیا میباشد. و دارای کاربران بسیاری بهخصوص در ایران است ، ادعامیکند سیستم EEW ازطریق بررسی سرعت امواجالکتریکی ، تا قبل از رسیدن موجثانویهی زمینلرزه ، « مدتزمان هشدار چندثانیه تا دهها ثانیه » ارائه مینماید. سرعت این امواجالکتریکی بهصورتطبیعی بسیار بیشتر از سرعت امواجثانویهی زمینلرزه میباشد. کاربران ساکن درمناطقی که تحتتأثیر زمینلرزه قرارگرفتهاند هشدار دیداری و شنیداری برروی دستگاه خود دریافت مینمایند.
هشدار دیداری سیستم هشدار زلزله شیائومی ( EEW )
هشدار دیداری سیستم هشدار زلزله شیائومی ( EEW ) شامل بزرگی زمینلرزه ، زمانتخمینی فرارسیدن و شدت زمینلرزهی قریبالوقوع میباشد. سرویس EEW تنها وقتی هشدارها را بهنمایش درمیآورد که زمینلرزهای با بزرگی چهار و بیشتر براساس مقیاس شدت مرکالی اصلاحشده بهوقوعپپیوندد. گفتنیاست که اندونزی جزو کشورهایی است که دارای بیشترین آتشفشانهای فعال دنیا است و زمینلرزههای کوچک بهطورمعمول در این کشور رخمیدهد. همچنین بهعلت موقعیت اندونزی نسبتبه کمربند لرزهخیز اقیانوس آرام ، ساکنین اینکشور مدام شاهد زمینلرزههای بزرگ نیز هستند.
سازمان زمینشناسی ایالاتمتحدهی آمریکا گزارشمیدهد که دربین سالهای 1901 و 2019 بیشتر از 150 زمینلرزه با بزرگی بیشتر از هفت ، در اندونزی رخ دادهاست. این یعنی اندونزی بهطورمیانگین هر 9ماه یکبار میزبان زمینلرزهای بزرگ بودهاست. زمینلرزههای اینچنینی ، همان زمینلرزههایی هستند که رسانههای خبری دنیا را دربرگرفته و تلفات سنگین انسانی و خساراتمالی بهبار میآورند.
رجیستر مینویسد سیستم هشدار زلزله ( EEW ) شیائومی درنتیجهی همکاری بین مؤسسهی Care-Life ( موسوم به ICL ) در شهر چنگدو کشورچین و آژانس هواشناسی ، اقلیمشناسی و ژئوفیزیک اندونزی ( موسوم به BMKG ) طراحی شدهاست.
ICL که توسط وزارت علوم و فناوری چین حمایت میگردد، در سال 2008 کار برروی فناوری تشخیص زمینلرزه را آغازنمود. این مؤسسه میگوید 65هشدار زلزلهی مخرب را « بدون هیچگونه هشدار غلط » برای ساکنین چین ارسال نمودهاست. بیشتر از یکدهه بعد از آغاز توسعهی فناوری تشخیص زمینلرزه ، ICL با BMKG همکاری نمود تا این سیستم را به اندونزی نیز ببرد.
روش کارکرد سیستم در چین بدینصورت است که نخست کاربر باید نرمافزار خاصی را همچون سیستم پخش اضطراری ایالاتمتحده نصبنماید. بعد از اینکار ، هشدار زلزله ازطریق اینترنت برای کاربر ارسال میگردد.
ICL توانسته سیستم هشدار زمینلرزه را به 13 شهر چین در سیچوان اضافهکند.
نسخهی اندونزیایی فناوری ICL ، بهعلت همکاری با شیائومی ، همهچیز را وارد مرحلهی جدیدتری میکند. اندونزی دومینکشور دنیا است که میزبان EEW میگردد ، ولی نخستین کشور دنیا بهشمار میرود که از اینفناوری در گوشیها بهرهمیگیرد.
قبلتر شاهد توسعهی سیستمهای مشابهی برای هشدار زمینلرزه و سایر بلایای طبیعی بودهایم. در سال 2016 اپلیکیشنی که توسط دانشگاه کالیفرنیا ، برکلی و شرکتمخابراتی دویچه تلکام توسعه داده شدهبود، از حسگر شتابسنج موجود در گوشیهای هوشمند جهت تشخیص فعالیتهای لرزهای و هشداربه کاربران استفاده مینمود.
اپلیکیشن مورداشاره که MyShake نامداشت با واکنشهای مختلفی مواجهشد. کاربران بهدفعات گفتند که MyShake شارژ بسیاری مصرف میکند و هشدارها را بهطورمکرر بهنمایش درمیآورد و گاهیاوقات اصلاً هیچ هشداری را انتشار نمیدهد. طراحان MyShake بهصراحت گفتند که اپلیکیشن آنها نمیتواند جای شبکههای لرزهنگاری سنتی را بگیرد.
این درحالیاست که فناوری EEW شیائومی متکیبر همین سیستمهای سنتی میباشد.
شیائومی دربیانیهای اظهارمیکند که بعداز فعالسازی سیستم هشدار زلزله ( EEW ) برروی گوشی. زمانیکه سازمان لرزهنگاری تشخیصدهد که زلزله بهوقوع پیوسته ، دادههای اولیهی هشدار را ازطریق کانالی اختصاصی با سرورهای شیائومی بهاشتراک میگذارد. و شیائومی این دادهها را دردسترس کاربران قرارمیدهد.