
درحالحاضر ، یکی از مشکلات بزرگ گوشی های هواوی برخوردارنبودن از فروشگاه گوگلپلی و سرویسهای گوگل میباشد. در این مطلب ، قصد داریم روش اجرای اپلیکیشن ها و سرویس های گوگل در گوشیهای هواوی را آموزش دهیم.
با قطع همکاری گوگل و هواوی بهدلیل تحریمهای اعمالشده برعلیه هواوی ، گوشیهای هوشمند جدید این شرکت از سرویسهای گوگل برخوردار نیستند. این موضوع علاوهبر فقدان بزرگترین فروشگاه اپلیکیشنهای اندروید ، یعنی گوگلپلی ، موجب میشود برنامههایی که جهت اجرای کامل و بدون نقص نیازمند سرویس های گوگل هستند ، جهت اجرا در گوشیهای هواوی دچار مشکل شوند یا بعضی خدمات و گزینههای آنها کارنکند.
امروزه ، بدنهی اکثر اپلیکیشنهای مهم که این روزها کاربران بسیاری با آنها سروکار دارند. از چارچوب سرویسهای گوگل بهرهمند نیستند. بدون این سرویسها خدمات مبتنیبر موقعیت مکانی بسیاری از اپلیکیشنها کار نمیکنند. و از همه مهمتر ، برنامههای گوگل شامل خدمات جستجو ، جیمیل ، نقشهها ، مرورگر کروم و… از کار میافتند. این دسته از برنامهها معمولاً جزو ضروریترین برنامههای کاربران محسوب میشوند.
بعضی از افراد براین باورند که وابستهسازی اندروید و کاربران به این سرویسها بهانهی گوگل برای جمعآوری و استفاده از دادههای شخصی کاربران میباشد. ازاینرو ، آنان سعی میکنند که تاحد ممکن از سرویسهای جایگزین استفاده و گوگل را از روی دستگاه اندرویدی خود حذف نمایند. بااینوجود ، برای اکثر کاربران انجام امور روزانه بدون این سرویسها عملاً ممکن نیست و در اکثرمواقع ، حتی اندیشیدن به راهحلهای جایگزین کاری دشواراست.
این مسئله موجب شده که گوشیهای هواوی اگر در هر زمینهای بر همردههای خود برتری داشته باشند. ولی نهایتاً بیشتر خریداران و حتی علاقهمندان به گوشیهای این شرکت از خریدشان صرفنظر نمایند. گفتنی است که تمامی درها برروی داشتن برنامههای گوگل در گوشیهای هواوی بسته نیست. ولی بدونشک نمیتوان داشتن سرویسهای گوگل بهصورت بومی را با روشهایی مقایسه نمود. که جهت نصب و استفاده از آنها در گوشیهای فاقد این سرویسها بهصورت پیشفرض بهکارمیرود. بااینوجود ، اگر بهتازگی گوشی هواوی خریدهاید و به این سرویسها نیاز مبرم دارید ، این آموزش را دنبال کنید.
به چه روشی اجرای برنامه ها و سرویس های گوگل در گوشی های هواوی انجام می شود؟
مسیرها و روشهای متعددی برای اجرای اپلیکیشنهای گوگل در گوشیهای هواوی و هر گوشی اندرویدی دیگری وجود دارد. که بهصورت پیشفرض فاقد سرویسهای گوگل موبایل ( GMS ) میباشد. روشی که در این آموزش اشاره نمودهایم ، بدینصورت است که هر اپلیکیشن شخصثالث فضایی را بهطورمجازی دراختیار کاربر میگذارد. و بهصورت کاملاً مستقل از دستگاه سرویسهای گوگل را درون خود اجرا میکند.
درواقع ، این اپلیکیشن بهعنوان واسط برای اجرای دیگر اپلیکیشنها عمل مینماید. در این فضا ، پیشنیازهای موردنیاز برای اجرای گوگلپلی و سرویسهای گوگل هنگام راهاندازی اولیهی آن نصب و دستگاه با شناسهی دیگری به گوگل معرفی میگردد. با استفاده از گوگلپلی تعبیهشده در این اپلیکیشن ، کاربر میتواند برنامههای موردنیاز خود را نصب و اجرا نماید. با این تفاوت که اجرای آن در بستر این فضا صورت میگیرد. و اپلیکیشنهای نصبشده بهجای سیستمعامل اصلی خود گوشی ، با اپلیکیشن مادر درتعامل هستند.
چرا برای این کار باید از اپلیکیشن شخص ثالث استفاده کرد؟
گوشیهای اندرویدی دارای شناسههای منحصربهفردی هستند. که با اتصال دستگاه به اینترنت در سرورهای گوگل ثبت میگردد. و گوگل نوع و مدل دستگاه را شناسایی مینماید. هر گوشی اندرویدی جهت استفاده از سرویسهای گوگل باید گواهی مخصوصی از گوگل دریافت نموده باشد تا مجوز استفاده از آنها را داشتهباشد. اگر دستگاه شناساییشده گواهیهای لازم را بهدست آورده باشد ، مجاز به استفاده از سرویسها شناخته میشود. وگرنه شرکتسازنده حق استفاده از پیشنیازهای لازم جهت اجرای سرویسهای گوگل را نخواهد داشت.
ازآنجا که این پیشنیازها تغییراتی در لایههای درونی سیستمعامل و نصببودن برنامهها و چهارچوب سرویسهای گوگل بهطور سیستمی را شامل میشود. بهطورعادی کاربر نمیتواند این برنامهها را نصبنموده و از سرویسهای گوگل بهرهمند گردد. درگذشته ، روشهایی مشابه وجود داشت ؛ ولی حال دیگر کارایی ندارند. ازاینرو ، راهکاری که برای این مشکل درنظرگرفته شده ، نصب برنامههایی میباشد که بهطور مجازی این کار را انجام میدهند.
روش اجرای برنامه ها و سرویس های گوگل بهکمک اپلیکیشن GSpace
اپلیکیشن GSpace این قابلیت را دارد تا با ایجاد محیطی مجزا از سیستمعامل اصلی، قادرباشد سرویسهای گوگل را درون خود اجراکند. تا کاربر مجبورنباشد برای این کار دست به دامان دستکاری سیستمعامل شود. این اپلیکیشن را میتوانید از فروشگاه اپلیکیشنهای هواوی ( AppGallery ) دانلود نمایید. ولی اگر امکان دسترسی به این فروشگاه را ندارید ، میتوانید با جستجو در گوگل ، فایل APK آن را دریافت و نصبکنید.
بعد از نصب و اجرای برنامه ، برروی Start بزنید. درادامه ، از شما درخواست میشود. تا به برنامه اجازهدهید به تلفن و فضای ذخیرهسازی دسترسی داشته باشد. که جهت کارنمودن سرویسهای گوگل ضروری میباشد. نهایتاً ، پیغامی مبنیبر دانلود پیشنیازهای لازم ( Necessary kit ) نمایش داده میشود که باید Continue را انتخابکنید. در این زمان ، اپلیکیشن شروع به دانلود پیشنیازها میکند که نسبت به سرعت اینترنت شما ، امکان دارد دقایقی طولبکشد.
بعد از اتمام این فرآیند ، اپلیکیشن آمادهی استفاده میگردد. در صفحهی اصلی ، تعدادی از برنامههای پرکاربرد گوگل و بعضی دیگر از برنامهها بهنمایش درمیآید که باید هریک از گوگلپلی دانلود شوند. بعنوانمثال ، اینجا میخواهیم Google Maps را نصب و استفاده نماییم. با انتخاب آن ، وارد صفحهی آشنای گوگلپلی خواهید شد که از شما میخواهد وارد حساب گوگل خود شوید.
با انتخاب گزینهی Sign In ، وارد صفحهی ورود حساب گوگل خواهیدشد. درادامه ، اپلیکیشن بهشما اطلاعمیدهد که ورود ازطریق دستگاهمجازی با شناسهای انجام میشود که مجازبه استفاده از سرویسهای گوگل میباشد. دراینجا ، ما از گوشی Nove 9 استفاده نمودهایم که اپلیکیشن بهجای آن از مدل Mate 20 Pro بهره میگیرد.
ازاینرو ، اگر در حسابکاربری گوگل خود متوجه ورود دستگاه ناشناسی شدید ، بهعلت استفاده از این اپلیکیشن میباشد.
بعد از ورود به حسابتان ، صفحهی دانلود اپلیکیشنها در گوگلپلی به شما نمایش داده میشود. و میتوانید هر برنامهای را که لازمدارید ، همچون دیگر گوشیهای اندرویدی نصب نمایید. بعد از نصب هر برنامه ، امکان ایجاد میانبر آن در صفحهی اصلی و بدوننیاز به بازنمودن اپلیکیشن وجود دارد. کافی است برروی آیکون آن برنامه نگهدارید و Create Shortcut را انتخاب نمایید.
مضافبراین ، میتوانید از دیگر اپلیکیشنهایی که در گوشی نصب نمودهاید ، نسخهی کپی ایجاد و بهعنوان اپلیکیشن دوم از آن بهرهگیرید. این برای زمانی مناسب است که از بعضی از قابلیتهای اپلیکیشنهای وابسته به سرویسهای گوگل بتوان بدونمشکل استفاده نمود.
نکتهای که در استفاده از این اپلیکیشن وجود دارد ، آنست که میانبری برای دسترسیبه گوگلپلی ایجادنشده. و جهت دانلود هر اپلیکیشن دیگری باید وارد یکی از اپلیکیشنهای پیشنهادی شوید. و بعد از بازشدن گوگلپلی ، نام برنامهی موردنظر را جستجو و آن را نصبکنید.
درنهایت ، اگر در استفاده از برنامهای دچارمشکل یا خطا شدید ، دسترسیهای اپلیکیشن مادر را در تنظیمات گوشی خود بررسینمایید. اگر احتمال میدهید که مسدودبودن دسترسی خاصی موجب پدیدارشدن مشکلی میگردد ، آن دسترسی را مجازنمایید. بااینحال ، احتمالدارد در بعضی از اپلیکیشنها تمامی قابلیتها دردسترس نباشند. یا مشکلاتی در استفاده از آنها ایجاد شود. ازاینرو ، تجربیات خود را در استفاده از این اپلیکیشن با درناتل در قسمت دیدگاهها درمیانگذارید.