سونی یکی از پیشروترین تولیدکنندگان سنسور دوربین در جهان است که در زمینهی عکاسی باکیفیت با گوشی نیز فعالیت مینماید. این شرکتژاپنی بهتازگی از نوآوری جدیدی در اینزمینه نوید دادهاست.
سونی درکنار شرکتهایی همچون سامسونگ و Omnivision از پیشروترین تولیدکنندگان سنسور دوربین در جهان محسوب میشود. و اکنون درادامهی نوآوریهای خود از نخستین حسگر تصویر CMOS لایهای جهان با پیکسل ترانزیستور 2لایهای رونمایی نمودهاست.
فتودیودها و ترانزیستورهای پیکسلی حسگرهای تصویر CMOS معمولی در زیر لایهای یکسان قرارگرفتهاند. ولی بهگزارش androidauthority ، سونی در فناوریجدید خود ، این فتودیودها و ترانزیستورهای پیکسلی را در زیر لایههای مجزایی قرارداده است.
فتودیود یا دیودِ نوری گیرنده ، قطعهی پیوندی نیمه رسانایی است که نور را به جریانالکتریکی تبدیل مینماید. تراشهی تصویر CMOS مصرفانرژی را کاهشداده و سرعت ثبت و پردازشتصویر را افزایش میدهد.
سونی برای اینکه درکبهتر این مفهوم و تغییرات اینفناوری درمقایسه با فناوریهای کنونی ، تصویر زیر را انتشارداده است:
بهادعای سونی اینفناوری ، با افزایش دوبرابری سیگنال اشباع سنسور ، دامنه داینامیکی وسیعتری را ایجادنموده. و با انتقال ترانزیستورهای پیکسلی به زیر لایهای مجزا ، فضای بیشتری را جهت افزایش اندازهی ترانزیستورها ( که آمپ نامیده میشوند) فراهممیسازد. افزایش اندازهی ترانزیستورها نویز حاصل در عکاسی کمنور بهصورت درخورتوجهی کاهشمییابد.
این شرکت اضافه میکند که فناوری حسگر تصویر CMOS لایهای بهپیکسلهای سنسور اجازهمیدهد عملکرد خود را حتی درابعاد کوچکتر نیز حفظنموده یا بهبود بخشند. بهعبارتدیگر ، سونی باوردارد که اینفناوری میتواند انقلابی در دستیابی به وضوحبالاتر در دوربین گوشیهای سونی با پیکسلهایی کوچکتر باشد. بنابراین اگر زمانی این شرکت بخواهد مثل سامسونگ ، دوربینهایی 108 یا 200مگاپیکسلی را عرضهکند ، میتواند از اینفناوری بسیار بهرهگیرد.
با اینکه هنوز بازهزمانی مشخصی جهت عرضهی این فناوری مشخص نشده. ولی نوآوریهای سونی در فضای عکاسی و تصویربرداری و توسعهی اینفناوری صرفاً جهت استفاده در گوشیهای هوشمند ، هنوز هم رویدادی جذاب بهشمار میرود.
نظرشما همراهان درناتل درمورد فناوری حسگر تصویر CMOS لایهای سونی چیست؟ تغییرات پیشروی نسلآتی دوربینهای گوشیها را چطور ارزیابی مینمایید؟